Oświadczenie Nitota w trakcie meczu z Motorem

Za pośrednictwem social mediów klub podał komunikat prezesa Grégoire Nitota w związku z zamieszaniem przed meczem Polonia – Motor Lublin.

Grégoire Nitot

Szanowni Kibice Polonii,
nie rozumiemy go i nie zgadzamy się na zachowanie policji, która uniemożliwiła Wam odpowiednie świętowanie naszego wielkiego dnia. Wyrażamy stanowczy sprzeciw kolejnemu aktowi złośliwości ze strony komendy, który jest skierowany w naszą wspólną radość. Jednocześnie bardzo Was prosimy o doping i wsparcie drużyny w niezwykle prestiżowym meczu. Razem możemy więcej, również przeciwko siłom wrogo nastawionym do Polonii.
Prezes zarządu Klubu,
Gregoire Nitot

Szczegóły na Twitterze przekazał Marcin Matuszewski:

Author: Kwikster

Barwy moro, ciemny kaptur, Kwik to dziwny bywa stwór, o swej Polonii marzy dzień i noc i w Gwiezdnych Wojen wierzy moc [wierszyk z czasów ogólniaka... niezmiennie na czasie ;)]

4 thoughts on “Oświadczenie Nitota w trakcie meczu z Motorem

1. Jakim prawem zajęła klubowy magazyn ? Kto ją tam wpuścił ? Czy miała nakaz rewizji ? Jeżeli nie miała to stało się to bezprawnie i należałoby założyć sprawę w sądzie o bezpodstawne zajęcie mienia klubowego

2. Pan Nitot czasami się nie zgadza z Kibicami ale tym razem brawo za reakcję !
    Co dalej będzie w 1szej lidze ? Zamkną Kamienną , może cały stadion a może wsadzą do paki 5 tys ludzi ? Czy nigdy nie będzie końca tego „komendanta” Policji na Warszawę ? Czas na petycję podpisaną przez 5 tys ludzi a nie pojedyńcze głosy oburzenia.
    To jest skandal, a ponoć żyjemy w wolnym kraju.
    Chciałbym zobaczyć jak Policja przetrząsa stadion CWKS i zamyka oprawę cweli.
    Wiecej takich akcji a ludzie tym bardziej będą chodzić na Polonię.
    Jest Pan „Panie komediancie” Policji tak żałosny że szkoda słów.
    Aresztuj sam siebie.